Point Lonsdale House / Edition Office

first_imgArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918506/point-lonsdale-house-edition-office Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918506/point-lonsdale-house-edition-office Clipboard 2018 CopyHouses•Point Lonsdale, Australia Photographs Save this picture!© Ben Hosking+ 34Curated by Paula Pintos Share Kim Bridgland, Aaron Roberts Lead Architects: Architects: Edition Office Area Area of this architecture project Year:  Area:  292 m² Year Completion year of this architecture project Australia Houses Construction: Point Lonsdale House / Edition Office Point Lonsdale House / Edition OfficeSave this projectSavePoint Lonsdale House / Edition Office Fido Projects “COPY” Manufacturers: Artemide, Cemintel, Coco Flip, Fibonacci Stone, Interia, Lysaght, ROGER SELLER, Artefact Lighting, Astra Walker Photographs:  Ben Hosking Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lisa Stafford Design Engineering:Keith Long & AssociatesCity:Point LonsdaleCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ben HoskingRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsJansenDoors – Folding and SlidingWoodTechnowoodPergola SystemsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Art & SignageText description provided by the architects. The Point Lonsdale House is a linear-formed beach-house composed of four interlinked pavilions, each defined by its own vaulted roof form and which holds within it the separate functions of the home. The house is shaped to fit the East-West orientation of its site and is aligned to the southern boundary to allow the living spaces to engage with the long northern garden. Each of the pavilion forms is divided to the south by a series of private courtyard gardens and sheltered decks, which provides the house with a complex relationship to a number of external living spaces. Save this picture!© Ben HoskingSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Ben HoskingFormally the house is designed as an island amongst the surrounding coastal landscape and is elevated above and cantilevered slightly out over its ground plane. Over time the native gardens will lap against and surround its perimeter. The slender house presents a monolithic and roughly textured timber elevation to the street while allowing the long northern and more private face of the home to be seen obliquely as it recedes into garden space deep into the site; suggesting patterns of use.Save this picture!© Ben HoskingThe two separated sleeping zones of the house are linked by a central shared living space which brings all of the occupants of the holiday home together. This central and communal room lifts up spatially to define the shared gathering space of the home. It is entirely and monolithically lined with timber boards, signifying the living space as the social fulcrum and heart of the project. This living space has no apparent deck but instead holds an intimate relationship to the northern gardens and coastal scrub landscape beyond. The timber wall to the western end of this living space, however, opens up entirely as a 4m wide timber pivot wall from the living space, into the north facing the outdoor room.Save this picture!© Ben HoskingIn this way, the living space spills out sideways into an expanded informal space which brings to mind the simplicity of the traditionally rugged and unadorned beach house vernacular that imitates a built tent rather than a refined urban house. A further operable wall opens out to a more private deck between the kitchen and lounge space. A long sliding steel-framed glass door allows this deck to become an extension of the informal lounge space, and thus re-linking the pavilions of the home via a secondary network of connected outdoor rooms.Save this picture!© Ben HoskingThe capacity for the house to open multiple large apertures between the interlinked pavilions allows for coastal breeze paths to wash through the home, removing the requirement for air-conditioning and mechanical cooling. The windows to the northern façade are each set within small undercrofts of the roof forms to create deepened and passively shaded eaves. These small north-facing undercroft niches establish a living edge to the house. Elevated to seating height above the ground plane they provide opportunities for lazy napping in the sun, reading while also becoming a stage for children to play and to perform from.Save this picture!© Ben HoskingSave this picture!SectionSave this picture!© Ben HoskingProject gallerySee allShow lessZhengzhou Jianye Football Town Tourist Center / SHUISHISelected ProjectsWuehrer House / Jerome EngelkingSelected Projects Share Landscape: Projects CopyAbout this officeEdition OfficeOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPoint LonsdaleOn InstagramAustraliaPublished on June 06, 2019Cite: “Point Lonsdale House / Edition Office” 06 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more