Devoto House / Andres Remy Arquitectos

first_img Houses CopyHouses•Buenos Aires, Argentina Devoto House / Andres Remy Arquitectos Argentina Save this picture!© Alejandro Peral+ 36 Share “COPY” Architects: Andres Remy Arquitectos Area Area of this architecture project ArchDaily Area:  550 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeAndres Remy ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBuenos AiresHousesArgentinaPublished on March 13, 2011Cite: “Devoto House / Andres Remy Arquitectos” 13 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Devoto 住宅 / Andres Remy Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Devoto House / Andres Remy ArquitectosSave this projectSaveDevoto House / Andres Remy Arquitectos Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117972/devoto-house-andres-remy-arquitectos Clipboard 2009 “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117972/devoto-house-andres-remy-arquitectos Clipboard Photographs:  Alejandro Peral Text description provided by the architects. This project was a great challenge for the Studio, considering that it was going to take part of the urban structure. The lot of 18 x 24 meters is located in Devoto. It is between two existing buildings that threatens the project when the problem of isolation and view. Save this picture!© Alejandro PeralRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedFor this reason this project is leaning towards its neighbor, creating an introspective posture that creates the views from the inside rather than from the outside. An architecture that generated its own views. Save this picture!© Alejandro PeralIn this manner the Project was able to solve the basis of isolation and views from the garden. This was a constant worry from the clients since the beginning of the Project. Save this picture!© Alejandro PeralThe house of 500 m2 was done for a young couple with kids. It was larger than the dimensions of given lot, threatening the space of the garden. For that reason, the first floor was given less program, leaving open the exterior spaces. Save this picture!© Alejandro PeralThe living, kitchen and dining rooms expose the garden that penetrates all the volumes in the house. The spaces distort the conventional plans of an urban house. The stone wall guides the inhabitant within the house, therefore, the rough texture of the streets are soften by the water that flows down the stone wall, a walk that is colored by the different qualities the water gives the space. Save this picture!© Alejandro PeralThe green area between the living room and the neighbor guides the way to the entrance of the house. It is surrounded by the natural setting and different tones that the light of the sun gives to the space. Save this picture!© Alejandro PeralIn this Project, the impact of the sun path was carefully studied, especially to place the swimming pool. One more time, water takes a big role in the creation of this house. This time the swimming pool is elevated from the ground creating a glass wall that allows views from within and the outside, creating views from different points in the house and focal point outside the house. Save this picture!© Alejandro PeralThe house is formed vertically having a shifting effect. The bedrooms are located in the east overlooking the heart of the house, the garden. The last floor places a spa; having a jacuzzi, sauna and a gym with an exterior space. Privately settled for the couple. This Project goes beyond the rigid setting. It translates the urban setting into a natural setting subtlety. It pushes the boundaries of the conventional urban home to a spacious living where one has the best of both, the natural and the urban setting.Project gallerySee allShow lessSquare in Space / Ivan FilipivocArticlesArchitecture for Humanity Mobilizing Teams to Help with Japan Earthquake and TsunamiArticles Share Photographslast_img read more