Villa Vista / Shigeru Ban Architects

first_imgArchDaily Villa Vista / Shigeru Ban ArchitectsSave this projectSaveVilla Vista / Shigeru Ban Architects “COPY” Architects: Shigeru Ban Architects Area Area of this architecture project Projects CopyAbout this officeShigeru Ban ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWeligamaHousesSri LankaPublished on March 31, 2014Cite: “Villa Vista / Shigeru Ban Architects” 31 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/490211/villa-vista-shigeru-ban-architects Clipboard Save this picture!© Hiroyuki Hirai+ 29 Share Villa Vista / Shigeru Ban Architects Sri Lanka “COPY” Area:  825 m² Area:  825 m² Year Completion year of this architecture project 2010 2010 Houses Photographs Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/490211/villa-vista-shigeru-ban-architects Clipboard photographs:  Hiroyuki HiraiPhotographs:  Hiroyuki HiraiLocal Architect:Philip Weeraratne, Ravindu Karunanayake, Manoj KuruppuStructure:Nandana Abeysuriya, Kokila LayanMEP:Tissa Gunasena, Yohan JayanthaContractor:Star Construction & EngineersFurniture Design:Shigeru Ban, Yasunori Harano, Marc Ferrand, Jacob Pringiers, Nick TopClient:Koenraad PringiersSite Area:32648 m2Architect In Charge:Shigeru Ban, Yasunori HaranoCity:WeligamaCountry:Sri LankaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hiroyuki Hirai Save this picture!Floor PlanAfter designing and building post-tsunami reconstruction houses in Sri Lanka, Shigeru Ban was commissioned to design a residence for an owner of a local tire company. Located on a hilltop site facing the ocean, the floor, walls and ceiling of this building frame three different views.Save this picture!© Hiroyuki HiraiThe first is the view of the ocean seen from the jungle in the valley, framed perpendicularly by the external corridor from the existing house to this house and the roof. The next is the horizontal scenery of the ocean from the hilltop framed by the large roof supported by poles of 22 m span and the floor.Save this picture!SectionThe last is the view of the cliff which glows red during sunset; this is viewed through a square frame composed of 4 m solid wood in the main bedroom.Save this picture!© Hiroyuki HiraiThe large roof is first covered by light cement boards for water proofing and secondly covered by woven coconut leave material, which is often used for property fences not only to block the strong daylight but also to blend the building into the local ambience. The ceiling is composed of teak, 80mm wide and 3mm thick woven in a large wickerwork pattern.Project gallerySee allShow lessRedevelopment of the Praia dos Moinhos Beach / M-ArquitectosSelected ProjectsA Theory of Architecture Part 2: The Adaptive Design MethodArticles Share CopyHouses•Weligama, Sri Lanka Year: last_img read more